Provisieloos verzekeren

“Door de veranderingen vanuit de overheid in de provisieregelgeving van verzekeringen dient er meer transparantie te komen in de complexe verzekeringsproducten. evofenedex verzekeringen biedt als trendsetter in Nederland alle verzekeringsproducten aan zonder provisie, tegen scherpe premies en met heldere voorwaarden. evofenedex verzekeringen is hiermee voorloper in de verzekeringsbranche”.

Eisen van de overheid

Sinds 1 januari 2013 zijn de regels over provisie bij de verkoop van financiële producten aangescherpt. De overheid heeft naar aanleiding van ongebreidelde provisiestructuren en de woekerpolisaffaire eisen gesteld aan de betaalwijze, de opbouw van de kosten en de gepastheid van de beloning. Het doel van de aanscherping van provisieregelingen is om provisiegedreven verkoop te wijzigen naar klantgerichte advisering.

Op dit moment geldt een verbod op het berekenen van provisie bij de verkoop van complexe financiële producten, zoals hypotheken, pensioenverzekeringen en levensverzekeringen. Daarnaast moet de financieel dienstverlener op verzoek bekend maken wat zijn beloning is. De verwachting is dat in de nabije toekomst ook de provisies voor schadeverzekeringen nader worden aangescherpt.

CAR-model

Wij bieden alle producten aan volgens het nieuwe, zogenoemde CAR-model. CAR (Customer Agreed Remuneration) wil zeggen dat de beloning voor het advieswerk een afspraak is tussen de klant en de intermediair. De adviseur ontvangt geen enkele bonus of provisie op een (onnodig) verzekeringsproduct. De adviseur werkt immers onafhankelijk in opdracht van de klant en is geen verkoper van de verzekeraar. Men betaalt bij ons dus geen provisie, maar de beloning van de adviseur stoelt enkel en alleen op de kwaliteit van zijn advieswerk. Wij spelen met het CAR-model in op de te verwachten veranderingen op het gebied van schadeverzekeringen en is hiermee de trendsetter binnen de verzekeringsbranche.

Meer informatie?

Voor informatie over de aanvullende voorwaarden en premies, neem je contact op via het contactformulier of bel gerust één van onze adviseurs via 023 520 1514.

Adviseur evofenedex

Vragen over verzekeringen?

Onze adviseurs helpen je graag verder.