Werken met interne transportmiddelen zoals heftrucks is niet zonder risico’s. Desondanks wordt er nogal eens gedacht dat ongelukken op eigen terrein niet geregeld voorkomen. Daardoor wordt er vaak gekozen voor een standaard WA-verzekering.

Een verkeerde gedachte, want per jaar zijn er ongeveer 1600 incidenten met lichamelijk letsel als gevolg. Met de standaard WA-verzekering isalleen schade aan derde verzekerd, dus dat kan een kostbare zaak worden.

Dekking schade

De standaard WA-verzekering dekt in de meeste gevallen de schade die jij met je motorrijtuig veroorzaakt. Als je bijvoorbeeld met de heftruck tegen een vrachtauto aanbotst, is de schade en eventueel de schade aan de inzittenden gedekt. Schade aan je eigen heftruck is met de WA-verzekering niet gedekt. En, nog belangrijker: letsel aan je eigen chauffeur is ook niet standaard gedekt. Een werknemer met lichamelijk letsel kost een bedrijf gemiddeld 35.000 euro, zo hebben verschillende partijen berekend.

Risico’s verkleinen

Om je te helpen de kostbare risico’s te verkleinen, hebben wij verzekeringen de heftruck- en werkmaterieelverzekering ontwikkeld. Hierin is het letsel aan de chauffeur wel standaard meeverzekerd, en kun je direct gebruikmaken van vervangend materiaal bij schade. Voor leden die gebruikmaken van onze heftruckopleidingen is er een extra premievoordeel, dat kan oplopen tot wel 40 procent.

Onze adviseurs informeren je graag over welke verzekering bij jouw situatie past. Laat door onze adviseur vrijblijvend de verzekeringscheck doen.

Vraag gratis verzekeringscheck aan >

Onafhankelijke verzekeringscheck

Onze adviseur komt vrijblijvend bij je langs om te kijken of jouw verzekeringen nog bij je situatie passen.

  • Speciaal ontwikkelde verzekeringsproducten
  • Scherpe premies en transparante voorwaarden
  • Provisieloze verzekeringen (CAR-model)
  • Intermediair die de taal van de ondernemer spreekt
  • Beloning van intermediair op basis van administratie- en kwaliteitsvergoeding