Medewerkers zijn soms ook mantelzorger voor een ouder, partner, kind of vriend(in). Hier komen regels, richtlijnen en voorwaarden bij kijken. De mantelzorger krijgt vaak aardig wat op zijn bord en ziet soms door de bomen het bos niet meer. Zeker als het werk gewoon doorgaat.

Online platform; Zorggenoot

Om het voor medewerkers gemakkelijker te maken, is er nu Zorggenoot. Dit is een online platform én mantelzorgmakelaar waar medewerkers en bedrijven terecht kunnen voor al hun vragen rondom mantelzorg. Het goede nieuws is dat je als werkgever gratis gebruikmaakt van Zorggenoot voor medewerkers tot 1 januari 2024. Je medewerkers en jijzelf krijgen toegang via www.zorgenoot.nl/nnzorg.

Mantelzorg bespreekbaar maken

Mantelzorgen doe je er niet even naast. Het vraagt veel van een medewerker. Hierdoor ontstaan concentratieproblemen, burn-outklachten en uiteindelijk verzuim. 18% van al het verzuim is mantelzorg gerelateerd. Dat wil je als werkgever natuurlijk voorkomen! Daarnaast wil een medewerker niet altijd zijn of haar verhaal delen met de werkgever. Zorggenoot geeft tools en workshops om mantelzorg bespreekbaar te maken en te begrijpen binnen je bedrijf. Je vindt ze via www.zorggenoot.nl/nnzorg.

Zorggenoot voor al je vragen

Een medewerker combineert werk met de zorg voor bijvoorbeeld een kind, ouder, partner of vriend(in). Al die ballen hooghouden kost veel energie. Daarnaast moet de medewerker zelf alle zorg organiseren en antwoorden vinden op zijn vragen. Maar waar kan een mantelzorger eigenlijk terecht? Zorggenoot helpt de medewerker in het doolhof van organisaties en regelingen uit te zoeken wie kan helpen, kijk maar op www.zorggenoot.nl/nnzorg. Denk aan het vinden van een verpleegtehuis en ondersteuning bij al het regelwerk.

Tot 1 januari 2024 is Zorggenoot gratis

Natuurlijk wil je het beste voor je medewerkers.  Daarom maak je als werkgever met een zorgcollectiviteit bij Nationale-Nederlanden tot 1 januari 2024 gratis gebruik van Zorggenoot. Ook als je medewerker geen collectieve zorgverzekering heeft, mag hij er alsnog gebruik van maken.

Heb je vragen? Neem dan contact op met je adviseur én bekijk de bijgevoegde brochure.

Onafhankelijke verzekeringscheck

Onze adviseur komt vrijblijvend bij je langs om te kijken of jouw verzekeringen nog bij je situatie passen.

  • Speciaal ontwikkelde verzekeringsproducten
  • Scherpe premies en transparante voorwaarden
  • Provisieloze verzekeringen (CAR-model)
  • Intermediair die de taal van de ondernemer spreekt
  • Beloning van intermediair op basis van administratie- en kwaliteitsvergoeding