De crisis heeft een forse impact op bedrijven. Zo kan het ene bedrijf te maken krijgen met de onverwachte afvloeiing van medewerkers, en laat het andere bedrijf meer vervoeren door een toegenomen vraag van producten. Beide situaties kunnen gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de verzuim- of goederentransportverzekeringen. Zo loop je het risico op over- of onderverzekering.

Oververzekering

Oververzekering betekent dat het verzekerde bedrag hoger is dan de daadwerkelijke waarde. Omdat de premie onder andere afhankelijk is van het verzekerde bedrag, betekent dit dat je waarschijnlijk te veel premie betaalt. Nu schuilt er in oververzekering geen risico. Het is alleen zonde van de te veel betaalde premie. Zo staat bij sommige bedrijven het hele wagenpark stil. Wanneer deze voertuigen uit de verzekeringsdekking gehaald worden, hoef je hier ook geen premie over te betalen.

Onderverzekering

Onderverzekering daarentegen brengt een financieel risico met zich mee. Momenteel zien verzekeraars bij bedrijven méér inbraken. Een eventuele brand wordt door een lage personele bezetting ook minder snel opgemerkt, met grotere schade tot gevolg. Wanneer het pand onderverzekerd is, kan de financiële schade snel oplopen.

Risico’s uitsluiten

De meeste bedrijven kiezen ervoor om jaarlijks de verzekeringsportefeuille met hun intermediair door te nemen om te beoordelen of en waar wijzigingen noodzakelijk zijn. Door de huidige gevolgen van de coronacrisis voor jouw bedrijf is het echter raadzaam om dit eerder te doen. Evofenedex Verzekeringen heeft voor evofenedex-leden de verzekeringscheck ontwikkeld die je kan helpen bij de beoordeling van je verzekeringsportefeuille.