Ook in deze coronacrisis is het belangrijk dat je materiaal goed verzekerd is. Bij het afsluiten van een heftruckverzekering is het essentieel om vooraf de bedrijfsactiviteiten onder de loep te nemen. Want misschien is het wel veel drukker dan gewoonlijk. Of juist niet, en zijn jullie bezig met het optimaliseren van het magazijn.

Vervoer je bijvoorbeeld goederen van derden of worden er nu andere werkwijzen gehanteerd? En welke schades vallen bijvoorbeeld onder ‘eigen zaken’? Genoeg vragen waarbij onze adviseurs graag advies geven. Zij geven alvast zes punten waar je bij het afsluiten van een heftruckverzekering of bij het controleren van je huidige verzekering op moet letten.

Verzeker letselschade bij bestuurders van heftrucks

Bekijk de werkgeversaansprakelijkheid voor letselschade bij de bestuurder. Schade of letsel aan de bestuurder valt namelijk niet (altijd) verzekerd onder de heftruckverzekering. Als werkgever ben je wel risicoaansprakelijk en ons advies is dit risico goed af te dekken door middel van een werknemersschadeverzekering.

Controleer of de heftrucks WAM-plichtig zijn

Wist je al dat ook niet-gekentekende motorrijtuigen WAM-plichtig zijn? Zelfs pallettrucks zonder berijder zijn WAM-plichtig. Benieuwd of jouw heftrucks onder de verplichte WAM valt? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

Verzeker de lading met de goederentransportverzekering

Schade aan lading of last is niet verzekerd met de heftruckverzekering. Wat inhoudt dat schade aan de vervoerde zaken, zowel van jouw bedrijf of goederen van derden, tijdens het (interne) transport niet zijn verzekerd. Hier kun je een aparte goederentransportverzekering voor afsluiten of maak hierover duidelijke afspraken met de eigenaar van de goederen. Dit is per bedrijf verschillend. Laat je hierover vrijblijvend adviseren.

Controleer altijd of de bestuurders bekwaam genoeg zijn

De bestuurder van een heftruck dient vakbekwaam te zijn. Hebben jouw medewerkers een heftruckcertificaat of een deugdelijke opleiding gevolgd? Controleer altijd vooraf of dit het geval is. Zeker als er nieuwe medewerkers bijspringen door een forse toename van het aantal online bestellingen. Zo worden er vanwege de coronacrisis veel mensen omgeschoold om bij distributiecentra aan de slag te gaan (Bron: NOS). Wanneer het personeel onze heftruckopleiding heeft gevolgd, ontvang je zelfs een aanvullend premievoordeel op onze heftruckverzekering.

Verzeker je heftrucks tegen brand of diefstal

Een heftruck valt niet standaard onder de inventarisverzekering. Diefstal, brand of aanrijdingsschade kan tot een grote  kostenpost leiden. Tegen een kleine premie is dit risico af te dekken en dat scheelt zorgen!

Bekijk of je verzekerd bent voor schade aan ‘eigen zaken’

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Stel dat een heftruck door onoplettendheid van de chauffeur tegen de roldeur van je eigen bedrijfspand rijdt. Deze schade loopt dan al snel in de duizenden euro’s. Aangezien je niet zelf, of de chauffeur aansprakelijk kan stellen, kan dit een vervelende kostenpost worden. Voor dit soort gevallen is het mogelijk om ‘schade aan eigen zaken’ ook mee te verzekeren. Wij bieden momenteel scherpe premies en met deze aanvulling zorg je dat schades aan ‘eigen zaken’ volledig gedekt zijn.

Wil je zeker weten of deze punten voor jouw bedrijf goed geregeld zijn? Neem de twijfel weg en vraag vrijblijvend een offerte op. Onze adviseurs geven advies afgestemd op jouw bedrijf, waardoor jij zorg kan dragen voor jouw medewerkers en materieel.

Heftruckverzekering

Heftruckverzekering